ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat

Agenția Naționala de Administrare Fiscala a actualizaţ pe site-ul instituției, „Ghidul cu privire la înregistrarea informațiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum si la emiterea Certificatului de atribuire a numarului unic de identificare – în etapa preoperaționalizare Registru”.

Acest ghid este publicat pe site-ul Agenției la secțiunile:
a) Asistența contribuabili, rubrica ,,Ghiduri curente,,
b) Servicii on-line, rubrica ,,Aparate electronice de marcat fiscale,,

Ghidul a fost completat prin introducerea unui subcapitol unde se regaseste exemplificata modalitatea de accesare a serviciului Spațiul Privat Virtual pentru transmiterea Formularului C801, din cadrul sectiunii Depunere Declaratii.

De asemenea, au fost introduse clarificari privind fiscalizarea aparatelor de marcat electronice fiscale precum si precizari referitoare la aparatele de marcat electronice fiscale adaptate.

Reamintim ca documentele necesare solicitarii și atribuirii numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

Dacă se utilizeaza aceasta facilitate oferita de ANAF, în colaborare cu Centrul Național pentru Informații Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obține certificatul în cel mult trei minute.

Valentina Adam