Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti a fost primit de premier

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi la Palatul Victoria, pe Osman Koray Ertaş, ambasadorul Republicii Turcia în România, într-o vizită de curtoazie.

Tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia bilaterală dintre România şi Turcia, în 2018 împlinindu-se 140 de ani de relaţii bilaterale. În cadrul primirii, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiei bilaterale, pe baza parteneriatului strategic, cu accent pe aprofundarea cooperării economice şi sectoriale.

Prim-ministrul Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Turcia reprezintă primul partener comercial extra-comunitar al României, iar în 2017 volumul schimburilor bilaterale a depăşiţ în premieră, pragul de 5 miliarde euro.

Premierul român a apreciat că reluarea lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, la începutul lunii mai, la Ankara, va genera plus valoare parteneriatului strategic dintre România şi Turcia. În contexţ cei doi oficiali s-au referit la cooperarea bilaterală sectorială în domenii ca energie, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, inovare şi cercetare.

De asemenea, a fost salutat nivelul foarte bun al cooperării militare în cadrul NATO, dar şi pe linie poliţienească, inclusiv din perspectiva combaterii migraţiei ilegale, conform Acordului UE – Turcia din 18 martie 2016.

De același autor

Related Articles