Alexandru Rafila: Fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere, ca să nu trebuiască ‘să discutăm ulterior’ că nu avem oameni pentru că au fost îngheţate angajările în sectorul public.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat ce se va întâmpla cu unităţile de primiri urgenţe, unde ar fi cel mai mare deficit de personal, în contextul în care Guvernul intenţionează să îngheţe angajările la stat.

‘Nu ştiu dacă unităţile de primiri urgenţe au cel mai mare deficit de personal. Şi serviciile judeţene de ambulanţă au mare deficit de personal. Eu am rugat toate unităţile medicale şi spitalele să scoată la concurs posturile care sunt libere. Dacă nu le scoatem la concurş atunci o să ajungem în situaţia în care o să ne plângem că au fost îngheţate. Fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere, ca să nu trebuiască să discutăm ulterior că nu avem oameni pentru că au fost îngheţate angajările în sectorul public‘, a spus Rafila la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că spitalele ar trebui să se grăbească să scoată aceste posturi la concurs.

Este un proces care se poate desfăşura oricând. Nu trebuie să discutăm de un moment economic dificil, cum este cel de faţă. Acest lucru trebuie făcut permanent. Politica de resurse umane în fiecare unitate sanitară nu o face Ministerul Sănătăţii, ci o face unitatea sanitară, care trebuie să scoată posturile la concurs. Are această posibilitate legală‘, a precizat ministrul Sănătăţii.

Cele mai citite

Related Articles