Alertă medicală. Un tânăr a dat SIDA în mod voit la tot oraşul

sida

Panică într-o localitatea Segarcea, judeţul Dolj, după ce un tânăr de 28 de ani, bolnav de SIDA, s-a culcat cu zeci de tinere, deşi ştia că suferă de această maladie. Bărbatul, care a luat virusul HIV în urmă cu 25 de ani, a murit săptămâna trecută. În urma lui au rămas zeci de tineri care aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele analizelor. Medicii spun că două persoane au fost deja confirmate cu teribila boală. Medicul de familie al băiatului spune că nu a putut evita aceste tragedii, pentru că legea îi interzice să divulge date despre pacient şi nu a putut avertiza pe nimeni.
Într-o singură zi, 25 de tineri şi-au făcut analizele HIV. Numărul celor testaţi creşte de la o zi la alta. Bărbatul de 28 de ani infectat cu HIV a decedat. În timp, întreţinuse un număr de relaţii sexuale neprotejate cu adolescente. Iar lanţul pasiunilor şi slăbiciunilor s-a extins în tot oraşul.
În tot acest timp a existat un martor tăcut al tragediei: medicul de familie. Acesta a fost prins între dorinţa de a-i avertiza pe cei apropiaţi de pericol şi ameninţările repetate ale familiei că îl dă în judecată.
„Eu am avertizat, dar din momentul în care a zis să nu mai spun nimic nu am mai spus nimic. Era avertizarea familiei”, spune medicul.
Direcţia de Sănătate Publică îi dă dreptate medicului. Legea îi interzice să dea detalii despre starea de sănătate a unui pacienţ chiar dacă acesta pune în pericol alte persoane.
Rude şi apropiaţi ai familiei au declarat că tatăl băiatului a decedat în 2003 din aceaşi cauză.

Sursa: Radio Craiova

De același autor

Related Articles