Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că autorităţile locale au emis o avertizare de fenomene meteo puternice generate de prezenţa unui front atmosferic rece, cu precipitaţii, vânt puternic şi o concentraţie ridicată de praf saharian.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, sâmbătă, 24 aprilie, în vestul, centrul si nordul Greciei vor fi precipitatii abundente care se vor extinde apoi pe întreg teritoriul acestei tari.

Fenomenele meteo vor afecta, începând de sâmbata, Macedonia de Vest si Centrala, Tesalia, insulele Sporade, estul regiunii Sterea si treptat Evia. Se vor semnala intensificari puternice ale vântului din directiile esţ sud-est în Marea Ionica Centrala si de Sud, iar de sâmbata, si, mai ales duminica, se va amplifica semnificativ vântul din directia nord în Marea Egee.

Treptaţ fenomenele extreme vor scadea în intensitate în cursul zilei de duminica, 25 aprilie si se vor manifesta preponderent în zonele de est si de sud. Nivelul concentratiei de praf provenit din zona Sahara va creste în zonele centrale si de sud.

Cetatenii români pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 si Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Români din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, în regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii români care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a României în Republica Elena :+ 306978996222 si Consulatului General al României de la Salonic:+306946049076.

MAE recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste ca cetatenii români care calatoresc în strainatate au la dispozitie aplicatia ‘Călătoreşte în siguranţă’ cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.