Al treilea vaccin anti COVID aprobat pentru comercializare în UE. Acesta este produs de compania AstraZeneca

Agentia Europeana pentru Medicamente a recomandat astazi pentru folosire in UE a vaccinului anti-covid-19 produs de compania AstraZeneca. Este al 3-lea vaccin autorizat pentru comercializare în UE. Sefa Agentiei, Emer Cooke a declarat ca deocamdată nu e clar dacă noul vaccin este eficient şi impotriva mutaţiilor covid19.

Din evaluarea agentiei europene pentru medicamente, vaccinul AstraZeneca are aproape 60% eficienta impotriva infectarii cu covid19. AstraZeneca poate fi administrat persoanelor cu varsta de peste 18 ani si e bazat pe o tehnologie cu adenovirus, spre deosebire de cele produse de BioNTech/Pfizer si Moderna care au la baza tehnologia ARNmesager.

In prezent sunt tensiuni intre compania Astra Zeneca si Comisia Europeana, dupa ce compania a anuntat ca nu va livra in perioada urmatoare, numarul de doze promis Uniunii.

Mâine, presedinta Comisiei Europene, Ursula Von der leyen va avea o sedinta cu toti sefii de companii farmaceutice cu care Uniunea are contracte de achizitionare de vaccinuri impotriva covid-19.

Agentia Europeana pentru Medicamente a facut astazi un apel la crearea nu numai de vaccinuri ci si de noi tratamente impotriva covid-19.

Sursa Foto: stirileprotv.ro

De același autor

Related Articles