Ajutoare Europene pentru sinistraţii României!

inundatii-zlatita

Comisia a acordat Bulgariei, Italiei şi României ajutoare în cuantum de 66,5 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene, în urma a trei catastrofe naturale care au avut loc în 2014.
Ajutoarele — 1,98 milioane de euro pentru Bulgaria, 56 de milioane de euro pentru Italia şi aproape 8,5 milioane de euro pentru România — vizează acoperirea parţială a costurilor aferente operaţiunilor de urgenţă de reabilitare în urma inundaţiilor. Aceste ajutoare vor contribui îndeosebi la refacerea unor infrastructuri şi servicii vitale, vor rambursa costul operaţiunilor de urgenţă şi de salvare şi vor acoperi o parte din costurile aferente curăţării regiunilor sinistrate.
Comisarul pentru politica regională, Corina Creţu, a afirmat: „Fondul de solidaritate al UE este unul dintre cele mai puternice simboluri ale solidarităţii noastre în vremuri de restrişte. În multe cazuri, ajutoarele financiare propuse prin decizia de azi vor ajuta la refacerea unora dintre cele mai puţin dezvoltate regiuni ale Europei, demonstrând, totodată, solidaritatea Uniunii Europene cu cele 130 000 de persoane afectate care trebuie să facă faţă consecinţelor unor inundaţii devastatoare.”
Scopul multora dintre programele pentru perioada 2014-2020 cofinanţate prin fondurile structurale şi de investiţii europene este să investească în prevenirea inundaţiilor şi în atenuarea impactului schimbărilor climatice, astfel de investiţii fiind mereu necesare.

(Dan Agache)

De același autor

Related Articles