Adeverinţa medicală “poate fi adusă în prima săptămână de cursuri”

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că adeverinţa medicală cerută la început de an şcolar pentru cei care încep un nou ciclu de învăţământ – clasa 0 sau clasa a 5-a, de exemplu -, poate fi adusă în prima săptămână de la începerea cursurilor.

El a vorbit şi de câteva situaţii speciale: “Pentru copii, în acest moment, trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidități, cu boli cronice; pentru copiii care au acasă aparținători și vor să facă învățământ online, pentru profesori care au comorbidități și vor să facă învățământ online. Celelalte, dacă nu se regăsesc la acele dosare, la început de fiecare ciclu, va fi permis să fie aduse şi în prima săptămână, ca să nu existe acea aglomerație la medicul de familie. Mai există un aviz epidemiologic, dar se dă doar în cazul în care în perioada următoare un copil va lipsi mai mult de trei zile de la școală pe motive medicale,” a declarat Nelu Tătaru.

În urmă cu două zile, reprezentanţi ai medicilor de familie au afirmat că ar fi oportun să nu mai fie obligatorie prezentarea acestor documente la reluarea cursurilor, mai ales în actualul context epidemiologic.

romania-regional.ro

De același autor

Related Articles