Pârtiile sunt în stare bună sau excelente, la acest sfârşit de săptămână, pe o mare parte din domeniile schiabile.

În toate staţiunile de pe Valea Prahovei, în ultimele zile s-a aşternut un nou strat de zăpadă şi vremea este foarte bună pentru schi. În Buşteni, la Calinderu, este deschis şi un parc de distracţii de iarnă pentru copii şi pentru cei care nu ştiu încă să schieze. Pârtiile din Poiana Braşov şi din Predeal sunt în stare excelentă cu strat gros de zăpadă; deşi preţurile sunt destul de mari, majoritatea locurilor de cazare sunt rezervate, o alternativă mai ieftină este cazarea în Braşov, autobuzul costă doar 5 lei şi pleacă din oraş la fiecare 20 de minute.

În cea mai nouă staţiune din Valea Jiului, Pasul Vulcan, turiştii sunt aşteptaţi la Cupa Zăpezii, competiţie deschisă saniei şi snowboard. Se schiază în condiţii bune şi la Vidra, în judeţul Vâlcea: cei care merg acolo cu maşina, trebuie să ştie că, pentru a evita aglomeraţia de la baza pârtiei, îşi pot lăsa automobilele în saţiunea Voineasa, pentru a lua, apoi, autobuzul.

Zăpădă suficientă şi vreme bună şi în judeţul Alba, la Arieşeni şi în Munţii Şureanu. În Apuseni se poate schia şi pe pârtiile din staţiunea Muntele Băişori, astăzi ar urma să fie deschisă şi cea din Feleacu, de lâng Cluj. Condiţii excelente şi în Harghita, funcţionează peste 25 de pârtii cu grade diferite de dificultate, majoritatea omologate. Mai la nord, la Vatra Dornei, au loc Serbările Zăpezii, preţurile sunt mai accesibile, comparativ cu alte staţiuni şi există şi pârtii pentru începători.

Daiana Roşca