Un accident extrem de grav a avut loc, în această după amiază, joi 17 mai, la intersecția căii ferate cu centura ocolitoare a orasului Jibou. Un autoturism a fost lovit de tren. Patru persoane au decedat si o persoana este ranita grav. Trei echipaje de politie sunt la fata locului pentru cercetari. Persoanele decedate sunt din jud. Maramures, cu varste cuprinse intre 20 si 21 de ani

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea, a declarat, că victimele aveau vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani şi erau din judeţul Maramureş.

„A avut loc un accident de circulaţie la intersecţia căii ferate cu centura de ocolire a oraşului Jibou, un autoturism fiind lovit de un tren de călători care circula pe relaţia Baia Mare – Jibou. În urma impactului, patru fete au decedat, o altă fată fiind rănită grav, aceasta fiind transportată la spital. Toate se aflau în maşină şi aveau vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, fiind din judeţul Maramureş. Din primele cercetări rezultă că semnalele acustice la trecerea de nivel a căii ferate erau în funcţiune. Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat  acum câteva momente Cristea citat de Mediafax.

UPDATE: Au apărut primele imagini cu tragicul accident de la Jibou, publicate de presa locală. Vezi mai jos.

UPDATE: Toate cele cinci tinere care se aflau în mașină erau studente și se întorceau de la festivitatea de absolvire a unei filiale a unei Universități Tehnice de la Baia Mare. Singura tânără care a scăpat cu viață și se află în stare gravă este chiar tânăra care se afla la volanul mașinii.
Vom reveni cu informații imediat ce acestea vor fi făcute publice de autorități.