Accident mortal pe autostrada A2 soldat cu 2 morţi şi zeci de răniţi

96085_1

Mai multi dintre turistii ucrainieni raniti în accidentul de autocar din timpul noptii sunt în stare foarte grava si medicii fac eforturi sa-i salveze.  Potrivit informatiilor disponibile la acest momenţ în autocar se aflau 53 de persoane, doua au murit pe loc, iar zeci de raniti au fost adusi la spitalele din Bucuresti. 11 adulti si doi copii au fost repartizati la Spitalul de Urgenta Floreasca. Medicul Cristian Pandrea a daţ cu putin timp în urma detalii despre starea pacientilor.

Cristian Pandrea: Mai multi dintre ei au necesitat interventii chirurgicale. Doi  dintre acesti pacienti, doi adulti de sex masculin, sunt în stare mai grava, au leziuni mai importante si primesc masuri de terapie intensiva. Unul dintre pacientii de care vorbeam, în stare mai grava, a suferit un traumatism cranio-cerebral si o amputatie la nivelul membrului superior. Exista un contact permanent cu personalul Consulatului ucrainean la Bucuresti.

 Patru dintre turisti au fost raniti mai usor si au fost deja externati, iar unul dintre copii a fost mutat la spitalul Grigore Alexandrescu, mai spune doctorul Pandrea. Autocarul s-a rasturnat în jurul orei doua noaptea, în afara autostrazii A2, dupa ce soferul ar fi adormit la volan. Turistii ucraineni se întorceau din vacanta de la mare, cel mai probabil din Bulgaria. La aceasta ora circulatia pe Autostrada Soarelui a fost reluata, dupa aproape sase ore în care traficul a fost deviat.

Rador

foto: puterea.ro

De același autor

Related Articles