Accident cumplit la Sântimbru: Un autoturism a intrat într-un grup de şase persoane

Trei tineri au murit, iar alţi trei au fost răniţi după ce au fost loviţi, duminică dimineaţă, pe DN1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, de un autoturism condus de un şofer de 19 ani, aflat sub influenţa alcoolului.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, duminică, în jurul orei 3,30, un tânăr de 19 ani, din Oiejdea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant ar fi surprins şi accidentat un grup de şase persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile.

În urma accidentului, trei persoane, în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat.

“În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv”, se menţionează în comunicat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical şi asigurarea măsurilor PSI.

“La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, au fost găsite 6 persoane, 3 dintre acestea prezentând leziuni incompatibile cu viaţa”, a precizat ISU Alba.

Accidentul s-a produs la circa 100 de metri distanţă de Sântimbru Fabrică, unde domiciliau victimele.

Potrivit rudelor, tinerii se întorseseră de la un club din Alba Iulia, iar apoi au vrut să îşi mai cumpere câte ceva de la o benzinărie din apropiere.

Pe traseu, însă, au fost loviţi în plin de maşină, trupurile acestora mai erau duminică dimineaţa pe carosabil, fiind răspândite pe o distanţă de câteva zeci de metri.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor cauzelor care au dus la producerea acestui eveniment.

Radio România Cluj

Cele mai citite

Related Articles