ABA Banat ajută la curăţarea Dâmboviţei în Bucureşti!

Din 8 iulie, Sistemul Hidrotehnic Bega (ABA Banat) are utilajul CONVER 485 în lucru pe râul Dâmboviţa. Acesta va participa la lucrările de curăţare a râului Dâmboviţa, intravilan Bucureşti, alături de colegii de la ABA Argeş-Vedea. Apoi, se va reîntoarce acasă, la SH Bega. Utilajul este dotat cu cositoare pentru vegetaţie, greblă pentru adunat deşeurile, pompă pentru decolmatare. Utilajul este folosit pentru întreţinerea Canalului Bega.

În prezent, sunt executate pe luciul apei râului Dâmboviţa lucrări de îndepărtare a vegetaţiei acvatice. Lucrările de la bieful Mărăşeşti au fost finalizate şi acum se execută în zona Vitan. Cele două utilaje care curăţă în acest moment Dâmboviţa sunt aduse de la două Administraţiii Bazinale de Apă. Primul este utilaj-amfibiu adus de la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, iar al doilea a sosit azi-noapte de la Administraţia Bazinală de Apă Banat.

Echipele Apelor Române execută zilnic operaţiuni de întreţinere a cursurilor de apă, conform Programului de Gospodărire a Apelor.

De același autor

Related Articles