A început lupta între Victor Ponta şi Klaus Iohannis!

ponta-si-iohannis

A început campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. În 16 noiembrie se vor confrunta în cursa pentru Cotroceni cei doi candidaţi validaţi asearã de Curtea Constituțională: Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC a obţinut duminica trecută 40,44% dintre voturile valabil exprimate, iar cel al Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL – 30,37%.

Cei doi au la dispoziţie 7 zile să convingă electoratul. Nu a fost stabilită încă o eventuală dezbatere directă Victor Ponta – Klaus Iohannis pentru că echipele lor de campanie nu au reuşit să ajungă la un punct de vedere comun privind organizarea unei astfel de întâlniri. Potrivit declaraţiilor făcute după negocieri, cele două părţi se acuză reciproc de lipsă de flexibilitate şi de evitarea unei confruntări directe.

Secţiile de votare pentru al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor se vor deschide pe 16 noiembrie, la ora 7,00, şi se vor închide la ora 21,00. Conform legii, candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi valabil exprimate va fi declarat ales preşedintele României.

 (Daiana Roşca)

De același autor

Related Articles