A fost înfiinţată Direcţia pentru Siguranţa Şcolară, în cadrul Poliţiei Române

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunţat marți, 8 septembrie, înfiinţarea Direcţiei pentru Siguranţa Şcolară în cadrul Poliţiei Române. Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată din 270 de poliţişti la nivel naţional şi va avea o subordonare centrală. Obiectul acestei noi structuri de poliţie fiind strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, dar şi a cadrelor didactice.

Poliţia Siguranţă Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying, şi actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acesteia. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele  infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ“, a explicat ministrul de Interne.

Potrivit lui Vela, această structură va coordona toate acţiunile de combatere a infracţionalităţii şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, rutieri, a jandarmilor şi a Poliţiei Locale pentru funcţionarea şcolilor în condiţii de siguranţă.

Structura va coopera cu unităţile de învăţământ şi autorităţile locale pentru combaterea “fenomenului criminogen din şcoli” şi va acţiona în comun cu celelalte structuri ale MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a criminalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri.

Ministrul de interne a precizat că Poliţia Siguranţă Şcolară va pune în aplicare un plan de acţiune la nivel naţional şi judeţean, dar şi un plan de acţiune local pentru anul şcolar 2020-2021.

De același autor

Related Articles