47 de imigranți descoperiți într-un TIR, la Nădlac

47 de irakieni, iranieni și palestinieni au fost prinși de polițiștii de frontieră de la Nădlac, în timp ce încercau să iasă din țară ascunși într-un tir, a transmis TVR.

Migranții, 25 de bărbați, 12 femei și 10 minori, erau ascunși printre cutiile cu marfă.

Potrivit poliției de frontieră, cei mai mulți dintre oamenii descoperiți la control erau solicitanți de azil în România și au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Șoferii camionului, cetățeni turci, sunt cercetați acum pentru trafic de migranți.

”În data de 15.10.2018, în jurul orei 06.00, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat la ieşirea din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia, însoţit de un conaţional în vârstă de 25 de ani. TIR-ul transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, porţelan pe ruta Turcia – Germania. Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră arădeni, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au efectuat controlul fizic al mijlocului de transport. În interiorul TIR-ului au fost descoperite ascunse, în remorca autovehiculului, printre cutiile cu marfă, 47 de persoane, dintre care 25 de bărbaţi, 12 femei şi 10 minori. Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei 47 sunt cetăţeni irakieni, iranieni palestinieni şi un turc, majoritatea fiind înregistraţi ca solicitanţi de azil în România şi au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.” se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

De același autor

Related Articles