Vaccinarea trebuie să devină obligatorie

      Bursele pentru medicii rezidenţi, în cuantum lunar de 670 lei, se vor plăti, în continuare, după ce Guvernul a adoptat o ordonanţă în şedinţa de guvern de joi. În deschiderea reuniunii Cabinetului, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului sănătăţii să ia măsuri pentru ca românii să înţeleagă necesitatea vaccinării copiilor.

Are detalii Andrei Şerban: “Premierul Mihai Tudose a afirmat că deţine o statistică ce arată că 180 de mii de copii nu sunt vaccinaţi anti-rujeolă şi 80 de mii nu sunt vaccinaţi anti-poliomielită. Din acest motiv, premierul i-a cerut ministrului sănătăţii, Florian Bodog, să pună la punct o campanie de presă prin care părinţii să fie convinşi că trebuie vaccinaţi copiii.

Mihai Tudose: “Săptămâna viitoare, dar cel târziu săptămâna viitoare, să aveţi, împreună cu presa din România, cu tot ceea ce înseamnă mijloc de comunicare, să stabiliţi un procedeu prin care să înţealeagă toţi românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii.

Nu se poate aşa ceva !

Înţeleg că vaccinurile le avem, dar nu reuşim să ajungem cu ele la destinatari.”

La rândul său, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că deja a stabilit un set de măsuri, în acest senş pentru săptămâna viitoare, împreună cu reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.   RRA

Cele mai citite

Related Articles