În 2014, românii vor avea parte de 12 zile libere

calendar_92183400În anul 2014, românii vor avea parte de 12 zile libere stabilite prin codul muncii. Unele sunt sărbători legale, iar altele religioase, însă doar nouă vor fi în timpul săptămânii.

2014 începe pentru bugetari cu o zi liberă în plus, asta pentru că după minivacanţa din 1 şi 2 ianuarie, şi vineri, 3 ianuarie a fost declarată zi nelucrătoare, angajaţii de la stat întorcându-se la serviciu pe 6 ianuarie. Astfel, seria zilelor în care nu se lucrează este mai mare faţă de cea de anul acesta.

Românii au din nou două zile libere de Paşti, care anul viitor va începe pe 20 aprilie. Ziua Internaţională a Muncii, 1 Mai, pică joi, aşa că e posibil ca mulţi salariaţi să-şi ia liber şi vineri şi să-şi încropească o minivacanţă de patru zile. Un alt scurt concediu va fi de Rusalii, când prima şi a doua zi sunt zile de sărbătoare legală. Acestea pică pe 8 şi 9 iunie, adică duminică şi luni.

Adormirea Maicii Domnului, 15 augusţ cade într-o vineri, adică un alt weekend prelungit pentru români. La fel se va întâmpla de Sfântul Andrei, 30 noiembrie, care pică duminică şi este urmată de Ziua Naţională – 1 decembrie.

Anul se va încheia tot cu o minivacanţă de patru zile, pentru că în 2014, Crăciunul va cădea într-o joi.

În pluş potrivit codului muncii, angajatorii sunt obligaţi să acorde două zile libere pentru fiecare dintre celelalte sărbători religioase anuale, declarate ca atare de cultele legale altele decât creştine.

Cele mai citite

Related Articles