17 dintre persoanele rănite la Crevedia au fost externate

La trei zile de la tragedia din Crevedia, medicii au venit și cu câteva vești bune: 17 dintre persoanele rănite au fost externate, iar starea mai multor pacienți s-a îmbunătățit.

Cele mai noi informații venite de la Ministerul Sănătății arată că nouă dintre răniții de la Crevedia sunt în stare gravă, intubați și ventilați mecanic. Șase dintre ei sunt tratați în spitale din străinătate, iar trei în România.

Autoritățile mai precizează că dintre cei 24 de pacienți internați și care sunt în stare medie sau ușoară, 11 sunt la Floreasca, opt la Bagdasar-Arseni, trei la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică-Reparatorie și Arsuri București, câte unul la Spitalul Universitar și la Elias.

Unul dintre pompierii răniți la Crevedia şi care a fost transferat în Belgia a fost scos din coma indusă și este conștient, iar membri ai familiei sunt alături de el.

Medicii Spitalului ‘Regina Astrid’ i-au declarat că este o chestiune de zile până când și al doiea pacient român internat acolo, tot un pompier, va fi scos din comă.

Deși în prezent estimările indică o perioadă de tratament de până la opt săptămâni, specialiștii spun că ambii pacienți sunt stabili și în afara pericolului.

Dintre cele 12 persoane care sunt în prezent tratate în străinătate, cea mai gravă situație este în cazul unuia dintre cei doi pacienți transferați la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corpului și este în stare critică.

https://www.romania-actualitati.ro/stiri/romania/17-dintre-persoanele-ranite-la-crevedia-au-fost-externate-id181709.html

De același autor

Related Articles