Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a stabilit, sâmbătă, ca scrimera Simona Pop, componentă a echipei de spadă care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, să poarte drapelul României la ceremonia de închidere de duminică.

”Aşa cum s-a întâmplat la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, pentru a fi portdrapel au fost nominalizaţi sportivii care au obţinut cele mai bune performanţe de-a lungul competiţiei”, precizează COSR.

În vârstă de 27 de ani, Simona Pop este de câţiva ani una dintre componentele de bază ale echipei de spadă. Ea are în palmares două titluri europene cu echipa, în 2014 la Strasbourg şi în 2015 la Montreux, plus încă două medalii continentale, argint cu echipa în 2013 la Zagreb şi bronz la individual în 2015 la Montreaux, la care se adaugă două medalii mondiale, argint în 2015 la Moscova şi bronz în 2013 la Budapesta.

Ceremonia de închidere va avea loc duminică noaptea spre luni dimineaţa (ora 02,00, în România), pe stadionul Maracana.

”Evenimentul se anunţă unul spectaculoş organizatorii promiţând o petrecere de neuitaţ inspirată de carnavalul brazilian cu dans şi muzică. Invitatul de seama al organizatorilor este starul norvegian Kygo, producător, compozitor şi DJ”, precizează COSR.

Înaintea ultimei zile de competiţii, România a cucerit la JO 2016 patru medalii: aurul echipei feminine de spadă, argintul obţinut de tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) şi cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

România a participat cu o echipă de 96 de sportivi şi 7 rezerve, la 15 discipline sportive, iar portdrapel la ceremonia de deschidere a fost gimnasta Cătălina Ponor.

AGERPRES