UPDATE

Scrimera română Ana-Maria Popescu a ratat calificarea în sferturile de finală ale probei individuală de spadă, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Choi Injeong (Coreea de Sud), cu 15-8, în optimi.

**************

Scrimera Ana-Maria Popescu este singura reprezentantă a ţării noastre calificată, sâmbătă, în optimile de finală ale probei individuale feminine de spadă de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce Simona Pop şi Simona Gherman au fost eliminate din competiţie.

Ana-Maria Popescu (Brânză), vicecampioană olimpică la Beijing, în 2008, a trecut în şaisprezecimi fără probleme de franţuzoaica Auriane Mallo, cu scorul de 15-8, urmând să lupte în optimi (de la 18,30, ora României), cu învingătoarea dintre Choi Injeong (Coreea de Sud) şi Violetta Kolobova (Rusia).

Surprinzător, Simona Gherman, campioana europeană en titre, a fost întrecută în şaisprezecimi de franţuzoaica Lauren Rembi, după un meci pe care l-a controlat până pe final. Gherman a condus cu 4-2, 5-3, 8-6 şi 10-8, dar finalul i-a aparţinut adversarei, care a reuşit cinci tuşe consecutive şi s-a impus cu 13-10.

Simona Pop a fost întrecută în primul tur de Leonora MacKinnon (Canada), o sportivă mai slab cotată, cu scorul de 15-10.

AGERPRES