Două gimnaste din Coreea de Nord şi de Sud și-au făcut un selfie

O gimnastă din Coreea de Nord și una din Coreea de Sud și-au făcut un selfie în timpul Jocurilor de la Rio de Janeiro, aceasta fiind una din cele mai frumoase imagini venite din Brazilia în timpul acestei Olimpiade, scrie Agerpres. Lee Eun-Ju, în vârstă de 17 ani, din Coreea de Sud, a făcut un selfie alături de Hong Un Jong, 27 de ani, din Coreea de Nord, în ciuda diferenţelor politice dintre țările pe care le reprezintă la Olimpiada de la Rio.

În ciuda faptului că cele două state sunt în conflict, Olimpiada de la Rio le-a unit pe cele două gimaste din Coreea de Nord şi cea de Sud.

Lee Eun-ju, reprezentanta Coreei de Sud şi Hong Un-Jong, gimnastă prezentă la Rio din partea Coreei de Nord, au ţinut să imortalizeze momentul printr-un selfie, instantaneele devenind în scurt timp virale.

Relaţiile dintre cele două state sunt tensionate de mai bine de 70 de ani, odată cu încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Cu toate că în acest moment există un armistiţiu între cele două ţări, statele vecine se află într-o situaţie tensiontă.

Totuși, ziarul britanic The Daily Star scrie că Hong Un-jong ar putea fi pedepsită pentru acest selfie atunci când se va întoarce în Coreea de Nord.

Sursa: Mediafax