Mai multe altercații au avut loc aseară, la Washington, între partizanii preşedintelui Trump și militanți de stânga. Poliția a intervenit pentru a separa grupurile și a făcut cel puțin 10 arestări.

Simpatizanți conservatori din mai multe state s-au dus să își susțină favoritul, care se declara victima unui furt electoral. Doina Saiciuc transmite din Washington.


Reporter: Mii de demonstranți pro-Trump s-au adunat ieri în capitala federală Washington DC pentru a contesta rezultatele alegerilor prezidențiale și pentru a susține alegațiile lui Donald Trump că votul a fost fraudat.

Reamintesc, Departamentul Securității Naționale și Comisia pentru Asistență a Alegerilor din Statele Unite au emis o declarație în care arată că alegerile prezidențiale din acest an au fost cele mai sigure din istoria americană.

În drumul său către o partidă de golf, Donald Trump a trecut să își salute suporterii, care purtau steaguri „Make America great again” – Să facem America din nou măreață.

În vreme ce protestatarii se adunau în Washigton DC, preşedintele Trump le-a transmis pe Twitter: Vom învinge!

Între suporteri s-au aflat la marșul Trump zeci de membri ai grupului de extremă dreapta Proud Boys – Băieții mândri, activitiști ai teoriei conspiraționiste de extremă dreapta QAnon, și membri ai miliției de dreapta Three Percenters.

Potrivit unor martori, s-a aflat între demonstranți și Alex Jones, promotor al teroriilor conspiraționite de extremă dreapta și proprietarul website-ului infowars.

Când au apărut contraprotestatarii au izbucnit conflicte care ar fi putut deveni mult mai violente dacă poliția nu ar fi intervenit ferm să separe cele două părți.

Alegerile s-au încheiat, Trump a pierdut – au strigat contrademonstranții. Președintele Trump continuă că nu recunoască rezultatele alegerilor.

romania-actualitati.ro