Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87,97 la sută – primele rezultate oficiale

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87,97 la sută, conform primelor rezultate oficiale, citate de Reuters. Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că victoria sa în alegeri va permite Rusiei să devină mai puternică şi mai eficientă. Putin a vorbit şi despre protestul “fără efect” faţă de el şi a adăugat că Rusia trebuie să îşi întărească armata, informează Reuters ş i BBC.

Primele rezultate au apărut după închiderea secţiilor de votare.

Marja de victorie a lui Putin a fost cea mai bună de până acum, depăşind cea mai mare marjă de 76,7% din cele patru alegeri anterioare, în 2018.

Prezenţa la vot în acel an a fost de 67,5%.

…………

La Moscova s-au format cozi la centrele de votare, în urma unui apel al fostului lider de opoziție Aleksei Navalnîi, considerat testamentul său politic.

Poliția din Republica Moldova a reținut un bărbat care a aruncat două sticle incendiare în curtea ambasadei ruse din Chișinău, în ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia.

Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice a declarat pentru agenția rusă de presă TASS că activitatea secției de vot din ambasadă a fost oprită temporar.

În acest timp, la Moscova s-au format cozi la centrele de votare, în urma unui apel al fostului lider de opoziție Aleksei Navalnîi, considerat testamentul său politic.

El le-a cerut rușilor, înainte de a muri în închisoare, să meargă la urne la aceeași oră, în semn de protest față de Vladimir Putin, a cărui victorie se anunță covârșitoare, în lipsa oricărui contracandidat de anvergură.

Foto: Pixabay

Cele mai citite

Related Articles