Viktor Orban „renunţă la taxa pe internet”

premierul ungar Victor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi într-o emisiune a postului public de radio Kossuth că taxa pe internet planificată de guvern nu poate fi introdusă în forma actuală şi astfel trebuie modificat proiectul înaintat în acest sens parlamentului.
Acesta a precizat că disputele pe marginea proiectului au deviat, în condiţiile în care guvernul ar fi intenţionat să extindă, prin unele modificări de ordin tehnic, o taxă aplicată deja sectorului telecomunicaţiilor, dar oamenii au considerat că este vorba despre introducerea unei taxe pe internet.

Oamenii au pus sub semnul întrebării logica acestui lucru, iar în astfel de împrejurări nu se poate introduce nimic, pentru că în cazul în care cetăţenilor nu le place o măsură şi o consideră şi iraţională, atunci aceasta nu trebuie luată, a afirmat Viktor Orban.

Şeful executivului de la Budapesta a mai spus că la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor vor fi demarate unele consultări la nivel naţional, legate de internet şi de chestiunile financiare, pentru că trebuie găsite răspunsuri la o întrebare şi anume unde sunt direcţionate extraprofiturile uriaşe de pe urma internetului şi dacă nu s-ar putea păstra o parte din acestea în Ungaria pentru includerea în buget.

Guvernului de la Budapesta intenţiona să taxeze companiile furnizoare de servicii de internet cu aproximativ 50 de eurocenţi pentru fiecare Gigabyte din transferurile de date ale clienţii lor şi ar fi urmat să fie percepute sume maxime de 2,2 euro în cazul abonaţilor care sunt persoane fizice şi 16 euro în cazul persoanelor juridice.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles