[VIDEO]Cel puţin 26 de morţi şi 85 de răniţi în ciocnirea a două trenuri

Cel putin 26 de persoane si-au pierdut viata si 85 au fost ranite marti noaptea în coliziunea dintre un marfar si un tren de pasageri care facea legatura între Atena si Salonic, în Grecia, au anuntat pompierii miercuri, transmite AFP.

“Pâna în prezent au fost gasite moarte cel putin 26 de persoane”, a anuntat Vassilis Vathrakogianniº purtatorul de cuvânt al pompierilor greci într-o conferinta de presa, precizând ca operatiunile de salvare sunt înca în desfasurare.

“85 de persoane au fost ranite si transportate la spitalele din apropiere”, a adaugat el.

Potrivit presei elene, acesta este “cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodata”.

Trei vagoane au deraiat marti seara cu câteva minute înainte de miezul noptii în dreptul orasului Larissa, în centrul tarii, dupa coliziunea dintre un marfar si un tren care transporta 350 de pasageri, a raportat acest purtator de cuvânt.

Aproximativ 150 de pompieri, precum si 40 de ambulante au fost mobilizate, potrivit serviciilor elene de salvare. De asemenea, au fost desfasurate macarale si mecanici pentru a încerca sa îndeparteze resturile si sa ridice vagoanele rasturnate.

“Majoritatea pasagerilor au fost dusi în siguranta”, a subliniat purtatorul de cuvânt al pompierilor.

“Operatiunile de eliberare a persoanelor prinse în interior este în derulare si se desfasoara în conditii dificile, din cauza coliziunii puternice a celor doua trenuri”, a mai spus el.

Unul dintre vagoane a luat foc si mai multe persoane au ramas blocate în interior, potrivit postului public de televiziune ERT.

La postul de televiziune SKAI, guvernatorul regiunii, Kostas Agorastoº a declarat ca “peste 250 de pasageri au fost transferati cu autobuzul la Salonic”, al doilea oras al tarii, în nord.

“Din pacate, numarul ranitilor si mortilor risca sa fie mare”, a avertizat el.

A fost organizata o reuniune de criza a guvernului. Ministrul sanatatii, Thanos Plevriº s-a deplasat la fata locului, în timp ce ministrul de interne, Takis Theodorikakoº supervizeaza situatia de la centrul de gestionare a crizei împreuna cu sefi ai politiei si ai pompierilor.

Pe site-ul presei locale Onlarissa, o tânără a explicat în lacrimi că “trenul era în întârziere şi s-a oprit câteva minute când am auzit un zgomot asurzitor”.

“Am trăit ceva foarte şocant”, a declarat la rândul său Lazos, un pasager intervievat de jurnalul Protothema. “Nu sunt rănit, dar sunt pătat de sângele altor persoane care au fost rănite lângă mine”, a spus el.

La postul de televiziune SKAI, un pasager a povestit: “În momentul accidentului, am sărit în sus pentru că geamurile au explodat brusc. Oamenii ţipau şi le era teamă”.

“Din fericire, am reuşit să deschidem uşile şi să scăpăm destul de rapid. În alte vagoane nu au reuşit să iasă şi un vagon chiar a luat foc”, a continuat tânărul traumatizat.

“Trenul s-a răsturnat complet şi aproape a căzut în râpă şi apoi jumătate din vagon a început să ia foc (…) În vagonul meu, au fost cinci pasageri răniţi”, a povestit un alt pasager la televiziunea SKAI.

Cele două spitale din regiunea Larissa au fost rechiziţionate pentru a primi numeroşii răniţi, potrivit pompierilor greci. Spitalele militare din Salonic şi Atena sunt şi ele “în alertă” în caz de nevoie, au subliniat aceştia. 

***ORA 01:30 Grecia: Accident feroviar soldat cu mai mulţi răniţi

Deraierea unui tren care făcea legătura între Atena şi Salonic, în Grecia, a condus marţi seară la o vastă operaţiune pentru a veni în ajutorul mai multor răniţi, potrivit serviciilor de salvare elene, scrie AFP.

Potrivit primelor informaţii, trei vagoane au deraiat, marţi seară, în dreptul oraşului Larissa, în centrul ţării, după ciocnirea a două trenuri. Unul dintre vagoane a luat foc şi mai multe persoane au rămas blocate în interior, potrivit postului public de televiziune Ert.

Poliţia, 40 de pompieri şi aproximativ 30 de ambulanţe s-au deplasat la locul accidentului pentru a ajuta zecile de răniţi, potrivit presei locale Onlarissa.

Cele două spitale din oraşul Larissa sunt pregătite să primească numeroşii răniţi, conform aceleiaşi surse.

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles