Video: Vladimir Putin invitat la nunta ministrului austriac de interne

Vladimir Putin a dansat cu ministrul austriac de Externe la nunta acesteia, care a avut loc într-o regiune din sudul Austriei. Politicieni din opoziţia austriacă şi mari publicaţii internaţionale se întreabă care vor fi efectele primirii foarte calde de care a avut parte liderul rus, în contextul în care Austria deţine preşedinţia Uniunii Europene a relatat TVR.

Imaginile cu Putin dansând, surprinse de televiziunea de stat de la Moscova, au accentuat criticile de la Viena, dar și din presa internațională legate de prezența invitatului special Vladmir Putin la nunta șefei diplomației austriece, Karin Kneissl.

Evenimentul a avut loc într-o zona viticolă, într-un spirit rustic, în prezența a sute de polițiști și de membri ai unităților de elită. Aceștia au fost amplasați peste tot – pe aeroportul Graz, în vie, în bucătărie, pe terase sau pe clădiri.

Președintele rus i-a adus miresei un buchet de flori și a venit însoțit de soliști cazaci, care le-au cântat mirilor o serenadă.

Dansul dintre Karin Kneissl și Vladimir Putin a fost însă cel care a provocat aplauzele asistenței și a intensificat furtuna politică la Viena.

Analiștii se întreabă care este miza acestui dans, dincolo de faptul că liderul rus și-a lăsat semnătura și pe mașina mirilor.

Criticii lui Karin Kneissl văd și o slăbire a poziției UE în fața Rusiei, în contextul în care Bruxelles-ul a impus sancțiuni economice Moscovei.

O oră și 20 de minute a stat Vladimir Putin în Austria înainte de convorbirile cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

De același autor

Related Articles