[Video/Foto] Ucraina: Zeci de morţi şi răniţi la Zaporojie după noi bombardamente

Noi bombardamente ale forţelor ruse asupra oraşului ucrainean Zaporojie au ucis şi au rănit sâmbătă noaptea zeci de oameni, a anunţat duminică statul-major al armatei Ucrainei, conform agenţiei Reuters.

Câteva ore mai târziu, preşedintele Volodimir Zelenski, citat de dpa, a precizat că bilanţul este de 12 morţi şi 49 de răniţi, printre care şase copii care au avut nevoie de spitalizare. El a vorbit despre ‘răul absolut’ şi a promis că ‘teroriştii’ vor fi traşi la răspundere.

Peste noapte, ocupanţii ruşi au lovit cu cinism clădirile rezidenţiale şi infrastructura civilă‘, a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook. ‘Informaţiile despre victime sunt în curs de confirmare, dar se ştie deja despre zeci de morţi sau răniţi‘, adaugă sursa respectivă.

Zelenski a publicat pe Telegram şi imagini cu imobilele în bună parte distruse.

Anterior, primarul interimar Anatoli Kurtev anunţase că au murit cel puţin 17 oameni după ce mai multe rachete au lovit un bloc-turn de locuinţe, precum şi alte clădiri. Reuters nu a fost în măsură să verifice informaţiile în mod independent.

Oraşul Zaporojie se află la câteva zeci de kilometri de cea mai mare centrală nucleară din Europa; Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de bombardarea acestui obiectiv, care în prezent este ocupat de ruşi.

Agerpres

Foto/video – Volodimir Zelenski -Telegram

De același autor

Related Articles