accfilmat

Kyle Careford, 20 de ani, conducea avându-l alături pe Michael Owen, 21 de ani, când autoturismul s-a izbit de peretele unei biserici din Jarvis Brook, East Sussex. Filmarea îi arată pe cei doi plimbându-se pe drumuri de țară, când unul din ei afirmă că a atins viteza de 145 km/h (90mph).

Câteva secunde mai târziu, totul devine negru, se aude zgomotul coliziunii și nu mai poate fi văzut nimic. Pe fundal, se aude vocea unei femei care încearcă să îi trezească pe băieți, spunându-le că ambulanța e pe drum. Din păcate, cei doi muriseră pe loc.

Accidentul s-a petrecut în luna aprilie a acestui an, în zona Sussex. După încheierea anchetei, familiile tinerilor au hotărât să publice filmarea, realizată cu telefonul lui Michael. Mama acestuia, Kat, a declarat: „Nu înțeleg de ce băieții au ales să facă ce au făcut, dar îi învinovățesc pe amândoi pentru decizia luată în noaptea respectivă”.

Ea a motivat decizia zicând: „Dacă în felul acesta o persoană va fi convinsă să nu comită aceeași greșeală, atunci filmarea a făcut un bine. Sper să aibă un impact asupra tinerilor și să îi facă să conștientizeze că puțină distracție poate avea consecințe tragice.”

Kyle și Michael purtau centurile de siguranță în momentul impactului. În urma anchetei s-a descoperit că cei doi consumaseră droguri legale și ilegale. Kyle nu era asigurat și nu avea permis de conducere, iar mașina pe care o conducea era a lui Michael.