Victimele atentatelor teroriste din Barcelona şi Cambrils vor fi comemorate astăzi

50

În catedrala Sagrada Familia din Barcelona astăzi, va fi oficiată o liturghie în limbile catalană, spaniolă, italiană, engleză şi franceză în memoria victimelor atentatelor teroriste de acum trei zile.

La slujbă va fi prezent şi regele Spaniei, Felipe al 6-lea, care ieri, alături de regina Leticia, i-a omagiat pe cei ucişi la altarul improvizat de pe Rambla.

Bulevardul La Rambla, teatrul tragediei în noaptea de joi, a devenit loc de pelerinaj pentru cei care aduc flori şi lumânări pentru cei 14 decedaţi în atacurile din Barcelona şi Cambrils.

120 de persoane au fost rănite, inclusiv trei români.

Între timp, celula teroristă care s-a aflat în spatele atacului din Barcelona  a fost complet dezmembrată, a anunţat guvernul de la Madrid.

Oficiali spanioli au ajuns la această concluzie “după examinarea oamenilor care au muriţ a celor care au fost arestaţi şi după ce au fost făcute verificări de identitate”, a declarat ministrul de interne Juan Ignacio Zoido.

Însă guvernul catalan regional a anunţat că ar putea fi făcute noi arestări, în timp ce este urmărit un principal suspect.

Poliţia spaniolă îl caută pe Younes Abouyaaqoub, în vârstă de 22 de ani, născut în Maroc, pe care îl suspectează că ar putea fi şoferul care a intrat cu un microbuz într-o mulţime pe strada Las Ramblas din Barcelona după care a fugit.

foto: dailymail.co.uk