vatican-papa-francisc

Vaticanul a acuzat astăzi Organizaţia Naţiunilor Unite că a „denaturat” faptele într-un raport „pregătit în avans” şi publicat la Geneva, raport critic faţă de poziţia Bisericii în legătură cu abuzurile sexuale împotriva unor copii comise de membri ai clerului, informează AFP şi Reuters, agenţii citate de sursa românească Agerpres.

„Raportul (Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului) a fost pregătit în avans, înainte de întâlnirea cu delegaţia Sfântului Scaun”, a declarat arhiepiscopul Silvano Tomasi, şeful delegaţiei Sfântului Scaun la Naţiunile Unite, într-un interviu pentru Radio Vatican. „Documentul (ONU) nu pare a fi la zi”, a adăugat prelatul, înainte de a detalia măsurile luate de Biserica Catolică împotriva acestor abuzuri. „Este o chestiune de fapte, de dovezi care nu pot fi deformate!”, a subliniat el.

În raportul său, Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a criticat dur politica Vaticanului faţă de nenumăratele cazuri de abuz sexual asupra copiilor comise în principal de către membri ai clerului, cerând ca toţi pedofilii din Biserică să fie deferiţi justiţiei.

Aceasta este prima dată când Sfântul Scaun a fost criticat în mod deschis de un organism ONU în acest domeniu.

Sursa: Agerpres