Universitatea ”Iuri Fedkovici” din Cernăuţi, evacuată în urma unei alarme cu bombă

Universitatea Naţională “Iuri Fedkovici” din Cernăuţi a fost evacuată, vineri dimineaţă, în urma unei alarme cu bombă anunţată la scurt timp după deschiderea noului an universitar din Ucraina, au declarat, pentru AGERPRES, surse locale.

Potrivit acestora, toţi profesorii şi studenţii au fost evacuaţi din fosta reşedinţă mitropolitană în jurul orei 10,30, după înregistrarea ameninţării.

Accesul în perimetrul Universităţii din Cernăuţi a fost restricţionat, la faţa locului fiind prezente numeroase echipaje de poliţie, ambulanţe, pompieri, dar şi lucrători ai serviciilor de securitate ucrainene.

“În jurul orei 10,30 a fost anunţat că Universitatea “Iuri Fedkovici” a fost minată. Toată lumea a fost evacuată din corpul reşedinţei mitropolitane”, a precizat sursa citată.

Universitatea Naţională “Iuri Fedkovici” din Cernăuţi a fost inclusă, în 2011, în Patrimoniul Mondial UNESCO. Reşedinţa impresionează prin dimensiunile şi culorile pereţilor, de un spectaculos roşu-cărămiziu. Sălile, saloanele şi galeriile sunt decorate cu aur şi marmură. 

Agerpres

De același autor

Related Articles