Ungaria nu va primi înapoi niciun imigrant expulzat din Occident

lazar_m(1)Ungaria a anunţat că nu va primi înapoi nici un imigrant care a tranzitat teritoriul ţării sale şi care ar putea fi expulzat din statele din vestul Europei.

De la începutul anului au intrat în Ungaria peste 390.000 de imigranţi, dar numărul lor s-a redus semnificativ după ridicarea de garduri la graniţele cu Serbia şi Croaţia, fluxul migraţionist fiind dirijat acum către Slovenia. În cursul zilei de miercuri au fost depistaţi pe teritoriul Ungariei doar patru imigranţi ilegali.

Ministrul care conduce oficiul premierului ungar, Janos Lazar, a declarat joi că Ungaria nu va primi nici un imigrant care va fi expulzat din ţările din vestul Europei.

Acesta a precizat că au fost primite informaţii din alte state că aproximativ 40.000 de imigranţi ar putea fi transportaţi înapoi în Ungaria, dar în opinia Guvernului de la Budapesta, aceste persoane nu au intrat pentru prima oară pe teritoriul Uniunii Europene în această ţară, ci în Grecia şi ar trebui trimişi acolo, conform reglementărilor europene.

Janos Lazar a afirmat că autorităţile ungare vor oferi protecţie refugiaţilor politici, dar nu vor primi imigranţi economici şi nici nu le vor permite acestora să tranziteze Ungaria, deoarece doresc să respecte obligaţiile asumate în interesul apărării frontierelor Uniunii Europene.

În ceea ce priveşte sistemul european al cotelor de relocare a refugiaţilor, oficialul ungar a spus că se speră că până în luna decembrie, Parlamentul de la Budapesta va oferi o împuternicire clară guvernului pentru atacarea în instanţă a deciziei luate recent în acest sens la nivelul Uniunii Europene, în condiţiile în care consideră că mecanismul nu duce la soluţionarea problemei.

Sursa: romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles