Un sofer român de camion a rămas fără 22.750 de euro la vama dintre Franța și Germania

Un șofer roman de camion a fost  a fost amendat cu jumătate din suma de 45.000 de euro după ce  a încercat să treacă prin vamă, din Germania în Franța fără să declare această sumă.

La volanulul unui Mercedes înmatriculat în România, românul a părut suspect vameşilor aflaţi la staţia de taxare de la Saint Avold. Aceştia l-au reţinut pe bărbatul în vârstă de 40 de ani, după ce au descoperit asupra lui 45.500 de euro, pe care nu îi declarase. Iar legislaţia prevede că orice sumă lichidă peste 10.000 de euro trebuie declarată la vamă.

“Locuiesc în Germania, sunt fermier, am venit în Franţa să cumpăr un tractor.“, a justificat românul,  prezenţa banilor în maşină. Procurorul de caz a dezvăluit la procesul care a avut loc vineri la Sarreguemines că bărbatul a declarat că ştia că trebuie să declare banii, dar nu a făcut-o.

S-a descoperit că românul făcea des tranzacţii bancare în Franţa, iar când a fost întrebat de ce nu a procedat la fel şi acum el a răspuns, vag: “Pentru că am vrut să văd tractorul înainte de a plăti.“, a transmis pe 17 februarie 2019 publicația franceză Le Republicain Lorrain.

Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru astfel de fapte, amendă de 22.750 de euro, sau confiscarea a jumătate din sumă. Avocatul apărării a cerut achitarea, susţinând că românul nu a declarat din ignoranţă suma, nu pentru că ar fi intenţionat să facă tranzacţii ilegale cu ea. “Sunt banii familiei mele, nu sunt din trafic de droguri sau prostituţie.“, a susţinut românul.

Cele mai citite

Related Articles