Un şofer aflat la volanul unui camion furat şi încărcat cu canistre cu gaz a fost arestat marţi dimineaţa în urma unei ample operaţiuni a Poliţiei din Barcelona, după ce oamenii legii au tras focuri de armă în direcţia autovehiculului pentru ca şoferul să oprească, scrie AGERPRES.

Individul conducea camionul cu mare viteză, pe contrasens, pe o arteră aglomerată ce ducea spre centrul oraşului. A ignorat apelurile poliţiştilor de a opri şi i-a atras pe aceştia într-o urmărire în cursul căreia câteva canistre cu gaz au căzut din remorca autovehiculului. O persoană a fost rănită.

Şoferul a oprit abia după ce unul dintre poliţiştii care luau parte la intervenţie a tras înspre camion, iar gloanţele au spart parbrizul maşinii.

Oamenii legii l-au reţinuţ iar din verificări a reieşit că individul este un cetăţean suedez cu probleme psihice.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru publicaţia La Vanguardia că există bănuieli că bărbatul se afla şi sub influenţa drogurilor, relatează şi The Telegraph.

Cercetările continuă pentru ca autorităţile să se asigure că a fost vorba despre un incident fără vreo legătură cu o posibilă ameninţare teroristă.