Un premier european, vizat de un atentat! Oficialul a fost mutat împreună cu familia sa într-un spaţiu securizat

Aleksandr Vucici, premierul Serbiei, a fost mutat împreună cu familia sa într-un spaţiu securizat, din cauza unei suspiciuni asupra unei posibile tentative de asasinat a acestuia, informează The Guardian.

Poliţia a descoperit mai multe arme, inclusiv un lansator de grenade, într-o ascunzătoare aflată în apropierea casei părinţilor lui Aleksandr Vucici.

Armamentul a fost descoperit într-un tufiş din apropierea cartierul Jajinci, situat la periferia capitalei Belgrad.

Potrivit ministrului de interne, Nebojsa Stefanovic, premierul vizitează în mod regulat casa părinţilor. Descoperirea a avut loc în urma unei avertizări primite de Poliţie, scrie Mediafax.

”Premierul este acum în siguranţă, la fel şi familia sa. Este îngrijorător faptul că armamentul se afla în apropierea unei poziţii unde coloana auto a premierului încentineşte cu până la 10 km pe oră”, a adăugat Stefanovic.

Serviciile Militare Secrete din Serbia sunt responsabile pentru securitatea premierului, în vreme ce membri ai unităţii militare de elită Cobra servesc drept gărzi de corp ai acestuia.

La începutul anului 2016, un individ a detonat un dispozitiv exploziv şi a tras focuri de armă într-un club sportiv din nordul Kosovo, într-un incident care nu s-a soldat cu victime dar s-a produs cu o zi înaintea unei vizite în zonă a premierului Aleksandr Vucici.

De același autor

Related Articles