Un milion de cazuri de cancer, nediagnosticate în pandemie

Aproape un milion de cazuri de cancer sunt omise a fi diagnosticate, în prezenţ în Europa, din cauza pandemiei de coronavirus şi a contextului sanitar generat de Covid-19, arată datele publicate, la nivel european, în aceste zile, de către Organizaţia Europeană de Combatere a Cancerului.

Cifrele Organizaţiei Europene de Combatere a Cancerului sunt constatări dure privind provocările întâmpinate de serviciile şi unităţile medicale de tratare a cancerului în Europa, pe durata pandemiei de coronavirus. Aceste date stau la baza lansării campaniei „Time To Act”, concepută şi desfăşurată de Organizaţia Europeană de Combatere a Cancerului, pentru a determina publicul larg, din ţările europene, pacienţii diagnosticaţi cu diverse forme de cancer, responsabilii în elaborarea politicilor de sănătate, dar şi profesioniştii din domeniul sănătăţii să conştientizeze şi să lupte, în continuare, împotriva cancerului, în ciuda dificultăţilor generate de contextul pandemic, în special asupra sistemelor sanitare de pe continent.

Datele Organizaţiei Europene de Combatere a Cancerului scot în evidenţă amploarea crizei privind lupta împotriva cancerului, aprox. 1 milion de cazuri de cancer sunt în pericol să fie nediagnosticate la timp, în ţările din Europa.

Aprox. 100 de milioane de teste de screening, în vederea depistării cancerului, nu au fost efectuate, în Europa, pe durata pandemiei, lucru care duce la diagnosticări în faze tardive şi, implicit, la scăderea, per total, a ratei de supravieţuire a pacienţilor bolnavi. Una din 2 persoane, care prezintă simptome de cancer, nu au primit trimitere de urgenţă pentru diagnosticare.

La ora actuală, 1 din 5 pacienţi diagnosticaţi cu cancer, din Europa, nu primeşte tratamentul chirurgical sau chimioterapia de care are nevoie. Mai multe informaţii despre această campanie de luptă împotriva cancerului găsiţi accesând TimeToActCancer.

De același autor

Related Articles