UE consideră rezultatul alegerilor parlamentare din Ucraina un mandat puternic pentru reforme

Uniunea Europeană vede în rezultatul scrutinului parlamentar desfăşurat duminică în Ucraina un mandat puternic pentru reformă, informează marţi dpa, citată de Agerpres.

‘Este acum responsabilitatea noilor autorităţi să îndeplinească aşteptările cetăţenilor Ucrainei’ a declaraţ luni seara, o purtătoare de cuvânt a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini.

‘Uniunea Europeană este alături de o Ucraină democratică, stabilă şi prosperă. Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să avansăm asocierea noastră politică şi integrarea economică şi să oferim rezultate în procesul de reformă aflat în centrul Acordului nostru de Asociere ‘, se afirmă în declaraţie.

‘Aceste reforme includ promovarea statului de drepţ combaterea corupţiei, stabilitate energetică şi macroeconomică în beneficiul cetăţenilor Ucrainei’.

Deşi a menţionat evaluarea OSCE, conform căreia drepturile şi libertăţile fundamentale au fost respectate, în ansamblu, cu ocazia desfăşurării scrutinului electoral, purtătoarea de cuvânt a subliniat că ‘Misiunea a raportaţ totuşi, cumpărarea de voturi şi interconectarea intereselor politice şi de afaceri care dictează mediatizarea în presă a alegerilor, precum şi alte practici frauduloase’