Ucraina: 11 morţi în atacul cu rachete de joi al forţelor ruse

 Ucraina a fost joi ţinta unor noi bombardamente grele din partea forţelor ruse, soldate cu cel puţin 11 morţi şi 11 răniţi, care au cauzat, de asemenea, pene de curent, transmite AFP.

În acest moment, ’11 persoane au fost rănite şi, din păcate, alte 11 au murit’, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare, Oleksandr Horuneji, potrivit căruia cele mai importante pagube s-au înregistrat în regiunea Kiev.

Un bilanţ local anterior menţiona un mort şi doi răniţi în capitală, potrivit primarului Vitali Kliciko.

Conform comandantului şef al forţelor armate, generalul Valeri Zalujnîi, Rusia a tras joi 55 de rachete, dintre care ’47 au fost distruse, inclusiv 20′ la periferia Kievului. De asemenea, au fost doborâte peste noapte 24 de drone Shahed.

Întreruperi de curent s-au produs la Kiev şi în alte regiuni, după ce câteva centrale energetice au fost ‘atinse’, Rusia încercând să provoace ‘un colaps sistemic’ al reţelei naţionale de electricitate, a declarat ministrul Energiei, Gherman Galuşcenko.

În discursul său zilnic, joi seară, preşedintele Zelenski a recunoscut că ‘există restricţii de energie electrică în majoritatea regiunilor noastre’, dar a asigurat că se fac eforturi pentru a repara reţeaua cât mai curând posibil.

În Odesa, în pofida ‘dificultăţilor’, curentul a fost restabilit la ora 13:00 GMT în ‘spitale’ şi pentru ‘celelalte infrastructuri esenţiale ale oraşului’, a anunţat compania privată de electricitate DTEK.

Atacurile din apropierea oraş-port Odesa au avut loc cu puţin timp înainte sosirii, joi dimineaţa, a şefei diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, pentru a discuta cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

După o serie de eşecuri militare la sol la sfârşitul verii şi toamna, Rusia a început în octombrie să atace în mod regulat transformatoarele şi centralele electrice ale Ucrainei, lăsând de fiecare dată milioane de civili în întuneric şi în frig. 

Agerpres

Cele mai citite

Related Articles