“Ucis de indiferență” la Paris 

Celebrul fotograf francez, René Robert, a murit înghețat, în mijlocul străzii, la Paris. A stat întins pe trotuar 9 ore și a murit din cauza hipotermiei. 

Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie, în regiunea Republicii. La momentul morții sale, artistul francez avea 84 de ani. Pe la 21:30, când obișnuia să facă o plimbare, probabil că, bărbatul și-a pierdut cunoștința pentru o vreme, iar apoi nu a mai avut puterea să se ridice. 

Fotograful a rămas întins pe stradă, iar într-un moment critic…. nu l-a ajutat nimeni, timp de 9 ore!

În jurul orei 6:00, un bărbat fără adăpost s-a adresat Serviciului de Salvare. Medicii au internat victima, dar din cauza hipotermiei severe, acesta a murit în spital.

Moartea fotografului a fost raportată, online, de prietenul și jurnalistul Michel Momponteu. Bărbatul a scris că prietenul său a fost conștient timp de aproximativ cinci sau șase ore, într-unul dintre cele mai vizitate locuri din Paris. Michel a făcut apel la toți oamenii: 

“Când o persoană stă întinsă pe trotuar, iar noi ne grăbim, să ne oprim o clipă, să îi verificăm starea. Nimeni nu a considerat de cuviință să intervină. Nu ar fi trebuit să moară!” – a scris Momponte. 

Ce se știe despre René Robert

René Robert s-a născut în Elveția în 1936

Fotograful a devenit celebru pentru portretele interpreților de flamenco, pe care i-a fotografiat timp de o jumătate de secol

René a publicat 3 albume foto: „Flamenco” (1993), „Furie și grație” (2001), „Relația cu Flamenco” (2003)

Anul trecut și-a donat lucrarea Bibliotecii Naționale a Franței. 

De același autor

Related Articles