Turnul Eiffel se va redeschide duminică pentru public

Turnul Eiffel, emblemă a Parisului și destinație preferată, în special în timpul vacanțelor școlare, se află în centrul unei acțiuni sindicale din 19 februarie 2024. Greva a durat șase zile, timp în care Doamna de Fier a fost închisă, împiedicând turiștii să o viziteze. Sindicatele contestau gestiunea financiară a Société d’exploitation de la Tour Eiffel (Sete) de către Primăria Parisului, după luni de tensiuni. În cele din urmă, Turnul se va redeschide pentru public duminică, 25 februarie.

Într-un comunicat de presă, Sete a precizat că administrația și sindicatele au ajuns la“un acord pentru a pune capăt grevei, prevăzând că părțile vor revizui periodic modelul economic al societățiiinvestițiile în lucrări și veniturile prin intermediul unei instanțe care se va reuni la fiecare 6 luni”. Reprezentanții personalului, Primăria Parisului – acționarul monumentului – și conducerea SETE vor face parte din acest comitet, cu scopul de a readuce compania la echilibrul financiar până în 2025.

Primăria Parisului, care deține 99% din capitalul Sete, a fost criticată pentru gestiunea sa de când a fost semnat actualul contract în 2017, valabil până în 2030. Sindicatele arată cu degetul spre o evaluare financiară deficitară, cu costuri de lucrări subevaluate și previziuni de venituri bazate pe o prezență anuală de 7,4 milioane de vizitatori, un obiectiv care nu a fost niciodată atins până în prezent. Ei descriu modelul economic actual ca fiind “prea ambițios și nesustenabil “, punând în pericol viitorul acestui monument istoric.

De asemenea, până în 2031 sunt planificate investiții ambițioase de 380 de milioane de euro, în special pentru lucrări și întreținerea patrimoniului Turnului, precum și pentru continuarea celei de-a 20-a campanii de pictură și începerea următoarei campanii. Vizitatorii cu bilete cu timbru de timp vor primi automat o rambursare integrală în cel mai scurt timp posibil, potrivit companiei.

Foto Pixabay.com

Cele mai citite

Related Articles