Trei suspecţi, arestaţi în cazul camionului cu imigranţi morţi

astfel_de_camion_45891100

Şeful poliţiei din Austria a anunţat că trei suspecţi în cazul camionului cu imigranţi morţi au fost arestaţi.

Conform EFE, persoanele arestate sunt doi cetăţeni bulgari, dintre care unul de origine libaneză, şi un ungur. În camionul frigorific au fost găsite corpurile a 71 de persoane, cel mai probabil sirieni, între care 59 de bărbaţi, 8 femei şi patru copii. Potrivit lui Doskozil, se crede că imigranţii au murit sufocaţi şi că respectivul camion a fost abandonat pe autostradă cu cel puţin 24 de ore înainte de a fi descoperit.

Camionul frigorific de 7,5 tone şi de numai 5 metri lungime a fost descoperit de angajaţi ai Asfinag, operatorul autostrăzilor din Austria. Vehiculul a fost dus la un institut veterinar cu facilităţi de refrigerare, iar experţi legişti au lucrat toată noaptea pentru a scoate şi număra cadavrele.

Vehiculul era înmatriculat în Ungaria şi avea logoul unei firme slovace de carne de pasăre. Şoferul camionului a dispărut.

Autorităţile din România au dezminţit că vreun cetăţean român ar avea legătură cu incidentul, după ce purtătorul de cuvânt al premierului ungar a declarat că vehicolul a fost înregistrat în circulaţie de un român.

Sursa: www-romania-actualitati.ro

Foto: www.romaniatv.net

De același autor

Related Articles