Europa a depășit nivelul de 150.000 de cazuri zilnice de coronavirus, la doar o săptămână după ce bilanțul general indicase pentru prima dată 100.000 de îmbolnăviri în fiecare zi. 

În plus, iarna se apropie și o dată cu ea și gripa sezonieră, un context în care tot mai multe guverne sunt nevoite să înăsprească măsurile. 

În Franța,  restricțiile de circulație îi afectează deja pe cei 20 de milioane de locuitori ai Parisului și ai altor opt orașe mari, în timp ce numărul cazurilor noi a crescut considerabil la mai mult de 32.000 în 24 de ore, potrivit raportării de ieri. 

Şi în Olanda bilanțul a depășit pentru prima dată 8.000 de îmbolnăviri, iar în Germania cancelarul Angela Merkel a avertizat că s-ar putea ajunge la peste 19.000 de infectări pe zi dacă tendințele actuale continuă. Ea a făcut un apel la oameni să rămână în case și să renunțe la călătorii. Este instrumentul cel mai eficient de care dispunem, a spus cancelarul german. 

Angela Merkel: Întâlniți-vă cu cât mai puține persoane atât în exterior, cât și acasă. Vă rog, renunțați la orice deplasare care nu este absolut obligatorie, la orice sărbătoare sau petrecere care nu este necesară. Vă rog, pe cât posibil, să rămâneți acasă, acolo unde locuiți. 

Şi în Polonia autoritățile au impus restricții severe în aproape jumătate de țară, după raportări consecutive record.