Tentativă de asasinat împotriva premierului sârb: S-a găsit un adevărat arsenal, inclusiv un lansator de grenade

Premierul sârb, Aleksandar Vucici, a fost dus într-un loc sigur după ce în apropierea domiciliului familiei sale a fost găsit vineri seară un adevărat arsenal de arme și muniții într-o mașină parcată într-un loc de unde autoturismul său era o țintă ușoară, relatează agențiile EFE și Xinhua. Ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, a confirmat că în acel autoturism s-a găsit un adevărat arsenal, inclusiv un lansator de grenade reactive, grenade de mână și muniții pentru pistoale-mitralieră și pentru puști cu lunetă. El a precizat că premierul se află într-un loc sigur și investigația este în desfășurare. ”Vor fi luate toate măsurile pentru a afla cum au ajuns armele acolo. Este tulburător că armele au fost găsite la numai câteva zeci de metri de locul unde autoturismul premierului trebuie să încetinească pentru a vira către casa familiei sale”, a explicat ministrul de interne, menționând că în aceste condiții autoturismul lui Vucic poate fi o țintă ușoară, mai ales dacă atacatorul folosește un lansator de grenade.

Prim-ministrul conservator Aleksandar Vucici conduce de patru ani guvernul de la Belgrad, el fiind reînvestit anul acesta în urma alegerilor legislative anticipate desfășurate în aprilie. Vucic mai afirmat în trecut că a primit amenințări din cauza reformelor economice pe care le-a promovat.

În luna martie 2003, un grup de polițiști asociați unei grupări din lumea interlopă l-au asasinat pe premierul pro-occidental Zoran Djindic. În pofida acțiunilor ferme împotriva crimei organizate ce au urmat acelui asasinat, grupările de acest fel își fac în continuare simțită prezența. Eficientizarea administrației și combaterea corupției și a crimei organizate sunt printre principalele exigențe formulate de Uniunea Europeană pentru aderarea Serbiei la blocul comunitar.

Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles