Ţările UE care primesc refugiaţi „pot solicita alocare de fonduri europene”

corina_m

Comisia Europeană va face noi propuneri de a rezolva problema relocării imigranţilor care primesc statut de refugiaţi, iar ţările membre UE care îi primesc vor putea accesa fonduri destinate acestora.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, va face o nouă propunere către statele membre de relocare permanentă şi de combatere a reţelelor de traficanţi de persoane pe mare.

Mecanismul de relocare a refugiaţilor presupune, în acelaşi timp, şi finanţare din fondurile europene, precizează executivul comunitar.

Mai multe state doresc să acceseze fonduri europene pentru primirea refugiaţilor, a imigranţilor care primesc acest statut.

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, spune că ţările UE pot face solicitări în acest sens.

„Eu sunt convinsă că toate statele membre vor prezenta o analiză foarte clară a modului în care sunt afectate de către acest val de migranţi, dar, sigur, statele membre trebuie să facă solicitări dacă au nevoie de bani europeni”, a spus Corina Creţu.

De menţionat că propunerea deja existentă a Comisiei Europene vorbeşte de 40.000 de imigranţi sosiţi deja de la începutul anului în Grecia şi în Italia, care ar urma să fie redistribuiţi în Europa în următorii doi ani.

Sursa şi foto: www.romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles