Surpriză uriașă pentru un șofer român de TIR în Franța. Nouă imigranți au sunat la poliție pentru a nu îngheța în TIR-ul condus de acesta

Un român, șofer de tir, a avut o surpriză de proporții când a descoperit că pe lângă „marfa” pe care o avea de transportat, a mai plimbat cu mașina și câțiva imigranți.

Nouă imigranți aflați în pragul hipotermiei, în tirul frigorific al unui român, au sunat poliția franceză pentru a nu muri de frig, a relatat presa franceză citată de Libertatea.

Întâmplarea a avut loc la sfârșitul lunii februarie. Opt bărbați și o femeie se urcaseră în camion crezând că vor ajunge în Anglia, fără să știe că traseul românului se termina la Orleans.

Cei nouă, de origine eritreeană, au fost găsiți ascunși într-un camion frigorific interceptat de poliție, pe bulevardul de la Concyr, în vecinătatea La Source, din Orleans. Erau înghețați de frig, în pericol de hipotermie.

Potrivit prefecturii Loiret, imigranții au alertat ei înșiși poliția, „pentru că au avut dificultăți de respirație”. „Pompierii au mers acolo, dar nu sunt răniți”, a arătat prefectura, într-un comunicat.

Șoferul român care conducea camionul a fost audiat de Poliția de Frontieră franceză. „Investigațiile au arătat că cele nouă persoane s-au urcat pe ascuns în camion, în timpul unei opriri în Belgia”, a declarant  procurorul din Orleans, Nicolas Bessone.

De același autor

Related Articles