SUA şi Rusia nu ajung la un acord asupra Crimeei

lavrov-kerryMinistrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat al SUA, John Kerry, nu au reuşit să ajungă la un acord în vederea soluţionării crizei din Ucraina, transmite Interfax. Referindu-se la problema referendumului din Crimeea, ministrul de externe al Rusiei a menţionat că Rusia va respecta opţiunea populaţiei din Crimeea. După cum a afirmat Lavrov, Rusia le-a transmis partenerilor săi occidentali propuneri care au în vedere reglementarea situaţiei din Ucraina.
Propunerile făcute de partenerii occidentali în legătură cu crearea unui grup de contact care să lucreze în Ucraina au părut părţii ruse inacceptabile. „Grupul de contact, în forma în care este propus acum de partenerii noştri occidentali, porneşte de la faptul că obiectivul acestui proces multilateral trebuie să-l constituie impulsionarea dialogului direct dintre Ucraina şi Federaţia Rusă. Ni se pare că aceasta este o pură substituire de termeni, deoarece criza nu a apărut din vina Federaţiei Ruse” – a arătat Lavrov.
Ministrul rus de externe a arătat că Rusia nu are şi nu poate avea planuri de a invada regiunile din sud-estul Ucrainei. „Pornim de la faptul că drepturile ruşilor, drepturile ungurilor, drepturile bulgarilor, ca şi cele ale ucrainenilor trebuie garantate în mod obligatoriu, trebuie apărate” – a declarat Lavrov la conferinţa de presă ţinută la Londra după convorbirile cu secretarul de stat al SUA, John Kerry. Ministrul rus de externe a arătat că absenţa infracţiunilor în Crimeea se datorează tocmai faptului că au fost luate măsuri suplimentare, faptului că detaşamentele de autoapărare au fost hotărâte să nu permită repetarea a ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Independenţei.

Sursa: RADOR

Foto: elldor.info

De același autor

Related Articles