SUA: Joe Biden, oficial nominalizat de Partidul Democrat pentru alegerile prezidenţiale

Joe Biden a fost nominalizat oficial marţi candidat al Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, în cadrul cărora se va confrunta cu Donald Trump, relatează AFP şi dpa.

În cadrul unui vot fără surprize, majoritatea delegaţilor democraţi l-au ales pe fostul vicepreşedinte american pentru a-l înfrunta pe miliardarul republican, în a doua zi a convenţiei partidului organizată la Milwaukee (nord), dar care se desfăşoară în întregime online din cauza pandemiei de Covid-19.

”Vă mulţumesc din toată inima”, a reacţionat Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, într-un mesaj video în direct. El urmează să accepte nominalizarea joi, în timpul discursului de închidere a Convenţiei Naţionale Democrate.

Alţi doi foşti preşedinţi, Jimmy Carter, în vârstă de 95 de ani, şi Bill Clinton, 73 de ani, au fost vedetele celei de-a doua nopţi. Ambii l-au acuzat pe locatarul Casei Albe că a instalat ‘haosul’.

În timp ce ţara se scufundă într-o gravă criză economică şi de sănătate, ‘Biroul Oval ar trebui să fie un centru de comandament. În schimb, este inima furtunii. Există doar haos’, a spus Clinton.

Jimmy Carter a salutat la rândul său ‘experienţa, personalitatea şi decenţa’ lui Joe Biden ‘pentru a ne aduce împreună şi a restabili măreţia Americii’.

Agerpres

De același autor

Related Articles