irak_85452500

Statele Unite au lansat marţi noi lovituri aeriene în Irak, dar şi în Siria, împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. De asemenea, oficialităţile americane au anunţat că a fost vizată şi gruparea Khorasan, afiliată reţelei Al-Qaeda, care ar fi plănuit atacuri teroriste iminente. Cinci state arabe au participat la loviturile aeriene, a spus preşedintele american, Barack Obama.
„Am fost sprijiniţi de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain şi Qatar. Coaliţia arată din nou lumii că este cu adevărat unită. Ne vom duce planul mai departe, vom echipa şi antrena opoziţia din Siria pentru a răspunde terorismului, dar şi regimului Assad. Vom continua să ţintim din aer obiective-cheie jihadiste, să antrenăm şi să dotăm trupele irakiene şi să tăiem sursele de finanţare ale grupării Statul Isamic”, a spus liderul de la Casa Albă.
În total au fost aproape 200 de lovituri aeriene în Irak şi alte 16 în Siria.Departamentul de Stat american a anunţat că nu a notificat Siria în prealabil în legătură cu aceste acţiuni militare.

Sursa: RRA