Statele Unite au depăşit în premieră pragul zilnic de 90.000 de contaminări

Statele Unite au depăşit în premieră pragul zilnic de 90.000 de contaminări. Deja, cea mai afectată ţară de pandemie, America, se confruntă cu situaţii dificile, mai ales în Nord şi în Vestul Mijlociu. Cu cinci zile înaintea alegerilor prezidenţiale, criza sanitară s-a impus ca temă principală de atac între cei doi candidaţi. Ambii au făcut campanie în Florida, un stat cheie pentru desemnarea viitorului lider de la Casa Albă.

Dacă în noaptea alegerilor, Florida va deveni albastră, culoarea democraţiilor, cursa prezidenţială se va fi încheiat, a spus democratul Joe Biden.

Joe Biden: Candidez ca mândru democrat, dar voi guverna ca un preşedinte american pentru a uni şi vindeca, nu în state roşii şi state albastre, ci întotdeauna Statele Unite ale Americii.

Cei doi candidaţi au descris din nou în drastic contrast modul în care văd pandemia COVID-19. Preşedintele Trump a avut un miting electoral cu mii de suporteri aproape unul de celălalt, în cea mai mare parte nepurtând măşti.

Donald Trump: Nu va mai fi şcoală, nu vor fi evenimente de absolvire, nu vor fi nunţi, Ziua Recunoştinţei, Crăciunul, 4 iulie, nu veţi mai avea nimic. Nu vă vor mai lăsa să faceţi nimic.

Joe Biden: Am un plan de a gestiona în mod responsabil pandemia. Ne aşteptăm să pierdem alţi 200.000 de oameni până la sfârşitul anului dacă nu vom face nimic. A purta mască nu este un gest politic, ci o datorie patriotică. Trump continuă să refuze să asculte ştiinţa. Nu voi închide economia, nu voi închide ţara, ci voi învinge virusul. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI

De același autor

Related Articles